Karthikeyan, Bruni, en Siedler testen voor Minardi

[photo1]De Indiër Narain Karthikeyan, Oostenrijker Norbert Siedler, en de Italiaan Gianmaria Bruni mochten vandaag voor European Minardi Cosworth testen. Karthikeyan, die al eens bij Jaguar testte, begon vanmorgen. De Indiër evalueerde de nieuwe Cosworth motor voordat er een technisch probleem ontstond.

Vervolgens werd de motor, zoals gepland, vervangen. Siedler nam het werk over, de Oostenrijker had nog niet eerder in een Formule 1 bolide gereden. Siedler testte de ophanging, het differentieel, en banden. Bruni, de testcoureur van dit seizoen, reed de gehele dag. Hij reed in opdracht van Bridgestone en testte remmen, elektronica, de motor, en de aërodynamica.

“Ik had al 2,5 maand niet voor Minardi gereden, ik keek er echt naar uit om weer eens achter het stuur te zitten, aldus Gianmaria Bruni. “Ik ben blij dat al het werk is gedaan, we hebben meer dan 400 kilometer gereden.”

Nortbert Siedler
“Dit was een fantastische ervaring. Het is fantastisch om Formule 1 rijden, de snelheid is enorm, de remmen zijn zo ongelofelijk sterk. Dit was erg leuk, hierbij wil ik mijn sponsor Superfund voor deze test bedanken. Dit was een mooi kerstcadeautje.”

Narain Karthikeyan
“Ondanks dat het slecht een paar rondjes waren was het leuk weer in de Formule 1 te zijn. Ik wil Paul Stoddart en zijn team bedanken voor de kans die ze me gegeven hebben. Hopelijk willen enkele bedrijven me steunen zodat ik 2004 Formule 1 kan rijden.”

John Walton – sportief directeur
“Het was erg leuk om over drie dagen met zes verschillende coureurs te werken. Ze hebben allemaal talent, ik weet zeker dat ze allemaal een erg mooie toekomst in het verschiet hebben. We hebben 200 kilometer gereden, dat is veel als je bedenkt dat de weersomstandigheden op de eerste dag erg slecht waren. Er zijn maar twee spins geweest die geen enkele schade hebben opgeleverd. We hebben veel date verzameld die op de fabriek zal worden geanalyseerd en zal worden gebruikt voor de 2004 auto.”