Keert Michael Schumacher dan toch terug?

De Duitse pers weet het zeker, Michael Schumacher keert volgend bij Mercedes terug in de Formule 1. Volgens de Duitse kranten Bild en Focus is een handtekening van Schumacher slechts nog een formaliteit.

Zowel de woordvoerdster van Schumacher als manager Wili Weber laten niet veel los. Alleen Weber wilde kort reageren: “Ik weet van niets. Ik heb al een tijdje niet met Schumacher gesproken en ook niet met Mercedes. Ik kan enkel gissen, net als de pers.”

Volgens de geruchten zou Schumacher akkoord zijn Mercedes voor slechts een fractie van het salaris van wat de recordkampioen in 2006 bij Ferrari verdiende (40 miljoen euro per jaar red.). Daarnaast zou Schumacher ook ambassadeur van het merk Mercedes worden.

Schumacher zou nu de medische tests moet doorstaan wat eerder dit seizoen bij Ferrari problemen opleverden. Nu de nek van Schumacher van een eerder motorongeluk in februari van dit jaar beter hersteld is zou dit volgens de Duitse media geen probleem meer moeten zijn.

Ondertussen zouden ook advocaten kijken naar het contract dat Schumacher als adviseur bij Ferrari heeft, dit contract dat ook goed is voor enkele miljoenen per jaar zou ontbonden moeten worden.

Schumacher zelf hult zich vooralsnog in een mediastilte. Mercedes wil alleen kwijt dat het op zijn vroegst pas in januari mededelingen zal doen over de aanstelling van de tweede coureur.

Ondertussen houdt men in Duitsland en in de Formule 1 de situatie in de gaten. Een terugkeer van de zevenvoudig wereldkampioen zou in Duitsland en in de Formule 1 – wereld voor een extase zorgen.

(pg)