Kersverse GP2 kampioen Pantano wil naar Formule 1

[photo1]Giorgio Pantano behaalde vandaag in de GP2-race op het circuit van Monza de titel. In de stromende regen werd de Italiaan slechts 10e, maar omdat zijn directe concurrent Bruno Senna niet won kan deze hem morgen in de laatste race niet meer passeren.

Pantano maakte na de race geen geheim van zijn ambities: “Ik wilde deze titel heel graag hebben, het is mijn laatste kans om te laten zien dat ik goed genoeg ben voor de Formule 1.”

Alle voorgaande GP2 kampioenen (Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Timo Glock red.) haalden de Formule 1. Voor 29-jarige Pantano gaat dit waarschijnlijk niet lukken, zijn directe jongere concurrenten Bruno Senna en Sebastian Buemi maken wel een goede kans.

Pantano was eind jaren ’90 een veelbelovende coureur in de Formule 3. In 2000 testte hij al Formule 1 voor Benetton en McLaren. Wegens een gebrek aan sponsorgeld en geluk kon hij pas in 2004 zijn Formule 1 – debuut maken. Toen kaapte hij net voor Jos Verstappen het laatste vrije stoeltje bij Jordan weg. Pantano kon met Nick Heidfeld als teamgenoot geen moment imponeren en werd nog voor het einde van het seizoen vervangen door Timo Glock.