Kiesa toch niet bij Minardi?

[photo1]Het was al bijna in kannen en kruiken, Nicolas Kiesa zou de teamgenoot van Christijan Albers bij Minardi worden. Op de Minardi pre-launch bond teambaas Paul Stoddart er ook geen doekjes om en liet weten dat de tweede coureur binnen een week zou worden gepresenteerd.

Nu na twee weken is er nog steeds geen coureur gepresenteerd. Er is meer aan de hand. Het financiële plaatje van Nicolas Kiesa leek rond te zijn. Toch lijkt het plaatje niet helemaal te kloppen, de Deen kan geen bankgarantie aan Minardi afgeven.

Minardi praat inmiddels alweer met andere coureurs. Het team wil het niet bevestigen maar Paul Stoddart heeft deze week met Zsolt Baumgartner gesproken. De Hongaar reed vorig seizoen al voor Minardi en scoorde zelfs 1 WK-punt.

Kiesa is ook nog niet uit de running maar dan zal de Deen spoedig met een bankgarantie moeten komen. Komt Kiesa niet tijdig met een bankgarantie dan zien we de Deen dit jaar zeer waarschijnlijk niet in de Minardi. Volgende week test Minardi in Imola, de coureurs die dan testen geven mogelijk meer duidelijkheid.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading