Klien nog niet zeker van Spyker stoeltje

Ondanks dat Cristian Klien vandaag achter het stuur zit van een Spyker F1 bolide is de Oostenrijker nog niet zeker van een racestoeltje bij het Nederlandse team.

Spyker F1 teambaas Collin Kolles gaf vanmorgen tegenover F1News.nl de volgende reactie:
“Er zijn veel elementen die we nog in overweging moet nemen voordat Cristian Klien onze racecoureur zal worden.”

Honda staat als testcoureur onder contract bij Honda. Honda wil Klien echter graag uitlenen aan Spyker als de Oostenrijker daar Grand-Prix mag rijden. Als het aan Honda ligt dan mag Klien volgende tijdens de Grand-Prix van Duitsland al achter het stuur zitten van de Spyker.

Vanmorgen maakte Klien meteen een goede indruk bij Spyker. De monteurs van Spyker waren onder de indruk van de snelheid waarmee Klien de bolide over het circuit stuurde.

Er komt echter niet alleen talent kijken bij het stoeltje van Spyker. Voor het Nederlandse Formule 1 team is geld ook belangrijk. Albers bracht een flinke zak aan Euro’s mee, de vervanger van Albers zal dit tot aan het einde van het seizoen ook moeten doen.

Na Klien lijkt de Indiër Karthikeyan de beste papieren te hebben. Of Klien het budget op tafel kan leggen is niet bekend. Wel is bekend dat Klien een groot deel van zijn sponsorbudget verloor toen hij eind vorig bij Red Bull werd ontslagen.

Karthikeyan is testcoureur van Williams en beschikt zeker over het budget om het seizoen tot aan het einde van dit jaar af te maken bij Spyker. Karthikeyan reed al een Grand-Prix seizoen bij Midland (het voormalige Spyker) maar maakte daarbij ook een tegenvallende indruk. Karthikeyan liet in een reactie wel heel graag bij Spyker te willen instappen.

Marc Gene werd ook genoemd als mogelijke vervanger van Albers. Gene staat onder contract bij Ferrari. Het gerucht ging dat Ferrari bereid was een flinke korting te geven op de Ferrari motor die Spyker gebruikt als Gene zou mogen instappen. Het gerucht is door niemand bevestigd en het lijkt dan ook niet voor de hand liggend dat Gene bij Spyker zal instappen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading