Klien out, Doornbos in?

[photo1]Volgens onbevestigde berichten in de Formule 1 paddock is Christian Klien per direct vertrokken bij Red Bull. Wij hebben geprobeerd het bericht bevestigd te krijgen waar er is niemand bereikbaar voor commentaar.

Cristian Klien zou afgelopen zaterdag zijn toekomstplannen bekend maken maar deed dit al in een interview op vrijdagavond met de Oostenrijkse TV-zender ORF. Klien maakte bekend niet op het aanbod van Red Bull om in de Amerikaanse Champcars te gaan racen in te gaan. Klien wil kost wat kost in de Formule 1 blijven en heeft het aanbod van Red Bull dus geweigerd.

Red Bull had Klien een aanbod gedaan om volgend jaar in de Champcars te gaan rijden. Mocht Klien goed presteren dan zou Red Bull hem terug halen naar de Formule 1.

Het lijkt er nu op dat Klien zelf is opgestapt of dat Red Bull het contract van de 23-jarige Oostenrijker heeft afgekocht. Volgens geruchten zou Klien liever bij Super Aguri of Spyker MF1 rijden of testen bij een groter Formule 1 team.

De naam van Robert Doornbos wordt genoemd als vervanger van Klien voor de laatste drie grand-prix. Naast Doornbos is er nog een hele lijst met namen die mogelijk kunnen worden ingezet als vervanger, Doornbos lijkt echter de beste papieren in handen te hebben.

Zoals eerder geschreven hebben wij bovenstaand bericht niet kunnen bevestigen, het blijft dus speculatie. Morgen wordt meer duidelijkheid verwacht. We houden je op de hoogte!

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading