Kobayashi blij met Toyota rol

De test- en reservecoureur van Toyota Kamui Kobayashi heeft laten weten meer dan gelukkig te zijn met zijn contractverlenging. Toyota maakte deze week bekend dat de Japanner opnieuw een jaar mag testen.

Kobayashi testte vorig jaar ook bij Toyota en reed daarnaast in het GP2 kampioenschap. In het GP2 kampioenschap had hij het moeilijk. In recente tests met Toyota was Kobayhasi echter snel, in het Aziatische GP2 kampioenschap gaat Kobayashi nu aan de leiding.
“Het zal een druk jaar voor me worden”, aldus Kobayashi. “Naast het testen bij Toyota zal in het Aziatische en Europese GP2-kampioenschappen rijden. Ik kijk er naar uit opnieuw een jaar met de Toyota te morgen werken en te mogen rijden in de TF109. Ik ben nog jong dus het is een fantastische manier om ervaring op te doen.”

Kobayashi wil meer, hij wil dit jaar het GP2 kampioenschap winnen met het Franse team DAMS. In 2010 wil Kobayashi dan in de Formule 1 gaan debuteren.
“Mijn droom is de eerste Japanse Formule 1 – coureur te worden die een Grand-Prix wint, dat is de ultieme droom. De Japanse mensen zullen extreem trots zijn als een landgenoot zal weten te winnen in een Toyota. Maar voordat ik hieraan mag denken moet ik me voortdurend verbeteren en een Formule 1 – stoeltje verdienen.”

Volgens velen mag Kobayashi volgend jaar met steun van Toyota in de Formule 1 debuteren als hij het Europese GP2 kampioenschap weet te winnen.

Loading