Komt Sauber toch met derde wagen?

[photo1]Het team van Sauber heeft nooit de intentie gehad om een derde Sauber tijdens de vrije trainingen op vrijdag voor de Grand-Prix in te zetten. Volgens de Zwitserse Formule 1 renstal zou dit te duur zijn en te weinig opleveren.

Nicolas Kiesa en Timo Glock hebben zich afgelopen weken bij Sauber gemeld. De sponsoren van deze coureurs willen fors betalen als zij in een derde Sauber mogen rijden. Dat Sauber hier nu niet negatief tegenover staat bevestigd hij in het Duitse blad Motorsport aktuell, daar laat de teambaas weten dat Nicolas Kiesa de Sauber fabriek in Hinwill inmiddels bezocht heeft.

Timo Glock richt zich voorlopig op de Champcar series in Amerika maar houdt het derde stoeltje wel achter de hand. De kans is echter groot dat de Duister binnenkort een contract zal tekenen bij het Champcar team Rocketsports.

Sauber kan alle hulp goed gebruiken, momenteel presteert het team niet naar behoren. Peter Sauber benadrukt overigens wel dat het team geen budget vrij maakt voor een derde bolide, al het geld zal van een eventuele derde coureur moeten komen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading