Kort nieuws uit Maleisië

* Williams F1 heeft AirAsia aan zich weten te verbinden als sponsor. AirAsia is een snelgroeiende luchtvaartmaatschappij in Azie. AirAsia zal vanaf dit weekend al op de bolides van Williams te zien zijn. Naast Williams F1 is AirAsia ook sponsor van de voetbalclub Manchester United.

* Toyota ontkent dat het Nick Heidfeld een aanbieding heeft gedaan om volgend jaar bij het team te komen rijden. De Duitse krant Bild schreef vandaag dat Toyota Heidfeld in huis zou willen halen als vervanger van Ralf Schumacher. Zowel Ralf Schumacher als Nick Heidfeld hebben een aflopend contract.

* De technisch-directeur Mike Gascoyne zegt dat hij bij Spyker zoveel mogelijk in de aërodynamica wil investeren. Volgens Gascoyne zou Spyker F1 hier het meeste kunnen winnen. Dit weekend heeft Spyker voor het eerst aërodynamische verbeteringen bij die Mike Gascoyne zijn ontwikkeld.

* Volgens een onderzoek is Alexander Wurz in Australië ontsnapt. Coulthard en Wurz kwamen met elkaar in aanraking waarna de Red Bull bolide van Coulthard over de bolide van Wurz de baan verliet. Volgens onderzoek was het verschil tussen de helm van Wurz en de bolide van Coulthard slechts 3 centimeter.
“Als ik crash dan is het altijd spectaculair”, aldus Wurz. De Oostenrijker verwijst hiermee naar zijn zware crashes in Canada en Monaco met Benetton in de jaren ’90.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading