Kovalainen ongedeerd naar zwaar ongeval

[photo1]Heikki Kovalainen crashte gisteren zwaar tijdens de grote prijs van Barcelona. De velg van de Mclaren explodeerde en Kovalainen schoot zonder snelheid te minderen onder de bandenstapels. Minutenlang is er onduidelijkheid over de situatie van Heikki, de Mclaren zit vast onder de bandenstapel en de marshals gebaren paniekerig naar een kraan. Even later wordt Kovalainen onder de banden vandaan gehaald en afgevoerd naar het ziekenhuis nabij het circuit.

Volgens Mclaren schoot Kovalainen met 240 kilometer per uur van de baan en raakte hij de banden met 130 kilometer per uur. Heikki kreeg een kracht van 27g te verwerken. Wonder boven wonder is Kovalainen er ongedeerd afgekomen. CT scans hebben uitgewezen dat Kovalainen geen hoofdletsel of botbreuken heeft opgelopen.

Kovalainen verklaart vandaag zelf dat hij last heeft van hoofdpijn en een zere nek maar dat hij zich verder prima voelt. Het doel is om beter te worden voor de Turkse GP over 2 weken. Kovalainen herinnert zich niets van zijn horrorcrash maar bedankt ondanks dat toch de medische staf die aan het werk is tijdens de Formule 1 races. Ook prijst Kovalainen het Mclaren team voor de sterkte monocoque die gebouwd is. Dat heeft waarschijnlijk het leven van de Fin gered.

Loading