Kubica opnieuw kritisch over BMW Sauber

Robert Kubica stelde vorig jaar al vragen bij de richting die zijn team BMW Sauber op wilde, het team besloot toen namelijk het seizoen 2008 vroegtijdig te laten voor wat het was om zich te richten op 2009. Kubica maakte toen nog kans op de wereldtitel.

Nu, nu na de slechte seizoensstart van het team, is de Pool opnieuw kritisch: “We moeten misschien eens gaan denken of we geen andere weg moeten inslaan. De ontwikkelingen bij ons team hebben sinds eind vorig jaar stil gestaan.”

In Barcelona komt BMW Sauber met een update, teambaas Mario Theissen heeft dan beterschap beloofd, Kubica gelooft er niet in.
“Om eerlijk te zijn denk ik niet dat we in Barcelona opeens vanaf de 7e plek naar voren zullen springen. Er zal weinig veranderen, misschien dat we dat dichter bij de top zitten maar zeker niet veel meer.”

Nick Heidfeld liet na Bahrein weten dat het het wel “leek alsof de auto na elke race slechter werd”.

Het is in ieder geval duidelijk dat BMW Sauber nog veel werk te verrichten heeft. De afgelopen jaren boekten de Duitsers alleen maar vooruitgang, het team krijgt nu voor het eerst te maken met een serieuze dip.