Kubica toch ongedeerd | update

Robert Kubica heeft een gebroken been opgelopen tijdens de Grand-Prix van Canada. De Pool zal ongeveer twee maanden uitgeschakeld zijn.

Volgens de eerste berichten van het circuit was Kubica ongedeerd. Na een röntgenscan in het ziekenhuis L’Hopital du Sacre-Coeur de Montreal bleek echter dat de BMW Sauber coureur zijn been gebroken heeft.

Kubica raakte de muur op hoge snelheid nadat hij in duel was met Jarno Trulli. De auto kwam volledig los van de grond voordat de auto in aanraking kwam met een betonnen muur. De auto van Kubica vloog daarna diverse malen over de kop. De snelheid waarbij de crash plaats vond was ongeveer 250 kilometer per uur.

De benen van Kubica hingen zichtbaar uit de monocoque van de auto.

Timo Glock zal zeer waarschijnlijk de vervanger worden van Kubica. Glock is test – en reservecoureur bij BMW Sauber.

Update 23.46
In tegenstelling tot eerdere berichten heeft BMW Sauber teambaas Mario Theissen zojuist bevestigd dat het been van Robert Kubica toch niet gebroken is. Dit is duidelijk geworden na verdere scans. Kubica is ongedeerd en mag het ziekenhuis morgen verlaten.

Theissen liet weten erg opgelucht te zijn. Theissen houdt er wel rekening mee dat Kubica volgende week in Amerika nog niet kan rijden. Volgens Theissen zal Sebastian Vettel of Timo Glock Kubica hem dan vervangen.

Ferrari coureur Felipe Massa liet weten erg blij te zijn dat Kubica ongedeerd is, de Braziliaan noemde het een “klein wonder”.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading