Laatste kans Liuzzi?

[photo1]De druk op Red-Bull coureur Vitantonio Liuzzi tijdens de Grand-Prix van Monaco zal groot zijn. De Italiaan krijgt tijdens deze race de laatste kans om zich te bewijzen voordat Red-Bull een keuze zal maken wie er tijdens de Grand-Prix van Europa op de Duitse Nurburgring in de tweede Red-Bull wagen zal rijden.

Liuzzi debuteerde tijdens de Grand-Prix van San Marino in de Formule 1. Dankzij de diskwalificatie van B.A.R behaalde de Italiaan hier meteen zijn eerste WK-punt. In Barcelona spinde de Italiaan van de baan. De prestaties van Liuzzi zijn zeker niet slecht te noemen maar zijn voorganger Christian Klien, die eerste Grand-Prix van dit seizoen voor Red-Bull mocht rijden, heeft hij nog niet geëvenaard.

“Ik vind dat ik het niet makkelijk heb”, aldus Liuzzi tegenover het Britse ITV. “Wij zijn tenopzichte van de eerste drie Grand-Prix (die Klien reed red.) zeker niet competitiever geworden. We hebben weliswaar progressie geboekt maar de topteams zijn nog harder vooruit gegaan.”

Tijdens de Grand-Prix van Spanje spinde Liuzzi al in de beginfase van de wedstrijd van de baan. De coureur vind niet dat hij een fout heeft gemaakt, Liuzzi wijst de auto als schuldige aan.
“Spanje was echt een teleurstelling voor me. We hadden hier punten kunnen scoren. We hadden echt een goede strategie, en natuurlijk moeten we profiteren als B.A.R er niet bij is. Tijdens de start had ik al elektronische problemen met de traction-control. Tijdens de race werden de problemen erger, daarnaast kreeg ik ook problemen met de remmen en was de auto erg moeilijk te rijden. In bocht 7 brak de auto plotseling uit, ik reageerde en wachtte totdat de traction-control zou ingrijpen. De ronden hiervoor gebeurde dat steeds maar nu niet!”

[photo2]Monaco zal erg belangrijk worden voor Liuzzi. Mocht de Italiaan geen goed resultaat kunnen behalen dan is de kans groot dat Klien weer mag instappen. De Oostenrijker imponeerde tijdens de eerste drie Grand-Prix en kon het Coulthard zelfs moeilijk maken. Liuzzi zal dan verbannen worden naar de derde Red-Bull wagen. Mocht Liuzzi in Monaco wel goed voor de dag komen dan is het een omgekeerde wereld.

“Monaco zal de moeilijkste race tot nu toe voor me worden” zo vervolg Liuzzi. “Allereerst is mijn teamgenoot David Coulthard hier erg snel, het zal dus heel moeilijk zijn om hem te verslaan. Daarnaast moet ik me als eerste kwalificeren omdat ik Spanje de eerste uitvaller was. Het circuit van Monaco is ook erg moeilijk. Het is er erg hobbelig en de ideale lijn moet perfect worden aangehouden. Het gaat allemaal om het vertrouwen in de auto. Dat krijg je als je veel rijdt en als de auto goed is. Ik hoop dan ook dat we een goede set-up vinden. Maar dan nog is het moeilijk, op Monaco zijn er altijd de ongelukken waarbij je makkelijk bij betrokken kunt raken en het is er erg moeilijk je ritme vast te houden.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading