Lauda waarschuwt Cosworth teams

[photo1]De baas van de Ford Premier Performance Division Niki Lauda heeft de teams die volgend jaar met een Cosworth motor willen gaan rijden gewaarschuwd. Volgens Lauda moeten de teams er niet teveel op rekenen dat Cosworth meerdere teams van motoren gaat voorzien.

Jordan, Arrows, en Minardi zouden allen wel oren hebben met een deal met Cosworth. Arrows gebruikt de klantenversie van Cosworth al.

Jordan verliest waarschijnlijk zijn steun van Honda, naar het schijnt zou Jordan al gesprekken met Cosworth hebben gevoerd. De motorleverancier van Minardi, Asiatech heeft nog steeds geen besluit genomen voor volgend seizoen, Minardi is daarom op zoek naar andere motorenleverancier.

Volgens Lauda kan Cosworth naast Jaguar onmogelijk nog eens drie teams van motoren voorzien. Lauda zegt dat Cosworth al moeite heeft om twee teams te voorzien.

Naar het schijnt wil Lauda de komende 6 weken weten welke teams een deal met Cosworth willen. De teams moeten de komende 6 weken dus een officieel verzoek indienen.

Het grootste probleem is echter het geld, naar het schijnt kost een Cosworth motor 16 miljoen Euro. Minardi en Jordan worden nu nog gratis van een motor voorzien, daarnaast hebben beide teams het niet breed. Het is dus nog maar de vraag of de teams de motor überhaupt wel kunnen betalen.

Minardi schijnt een deal met Jaguar te maken waardoor Minardi de motoren mogelijk tegen een gereduceerde prijs kan krijgen.

“We kijken altijd vooruit en je hoeft niet slim te zijn om te bedenken welk onderdeel we van Jaguar willen hebben” aldus Minardi teambaas Paul Stoddart. “Het uitlenen van Mark Webber is mogelijk een deel van een grote deal.”

[photo2]Arrows teambaas Tom Walkinshaw zegt op zijn beurt dat Arrows een tweejarige deal met Cosworth.

De strijd omtrent de Cosworth motoren zal dus binnenkort losbarsten, F1News.nl houdt je op de hoogte!

Loading