Lauda wil geld van Arrows

[photo1]Nikki Lauda, teambaas van Jaguar Racing en dus ook directeur van Cosworth, is niet van plan Arrows te helpen. Lauda wil dit weekend 5 miljoen Amerikaanse Dollars van Arrows, anders zal Lauda Arrows dit weekend niet van motoren voorzien.

Arrows heeft al een schuld bij Cosworth, de laatste twee maanden heeft teambaas Tom Walkinshaw zijn motoren niet kunnen betalen.

“Tom Walkinshaw betaalde altijd erg laat” aldus Lauda. “Walkinshaw ligt nu twee maanden achter met betalen, ik kan geen motoren leveren als Walkinshaw niet betaald. Ik heb geen belofte gekregen, ik heb de motoren Arrows altijd perfect aangeleverd dus ik wil het geld.”

“Tuurlijk voel ik me bedroefd. Maar je kunt een motorenleverancier niet vragen motoren te bouwen en deze gratis te leveren. Er is een contract, daar moet ik me aan houden. Ik heb alles zo lang mogelijk uitgesteld, ik kan niet langer wachten.”

Als Arrows voor morgenvroeg niet betaald heeft dan krijgt het geen Cosworth motoren. Dit betekend dat het team niet kan starten, dit zal beteken dat de FIA Arrows een boete oplegd voor hij niet deelnemen aan een Grand-Prix weekend. Tevens zal de startlicentie voor de resterende Grand-Prix komen te vervallen.

In dit geval kan de FIA natuurlijk altijd besluiten om Arrows dispensatie te geven. Het ziet er echter zeer slecht uit voor Arrows, de verwachting is dat het team zeer snel faillet zal gaan.

Loading