Leinders doet het goed in Amerika

[photo1]Bas Leinders mag tevreden zijn nadat hij gisteren op de brickyard in een Minardi snelle tijden op de klokken zette. De Belg wist in de eerste vrije training beide vaste Minardi coureurs voor te blijven, in de tweede vrije training wist hij Gianmaria Bruni opnieuw de loef af te steken.

“Ik heb nog nooit zo snel gereden als gisteren”, aldus Bas Leinders. “Ik reed aan het einde van het rechte stuk boven de 340 kilometer per uur! Dat is echt ongelofelijk, het maakt een enorme indruk op me.”

“Ik heb overigens gelijk gekregen bij Minardi. Ik meldde in Duitsland dat de auto niet goed was, er scheelde iets aan de monocoque. In Canada was deze er eindelijk en ik voelde meteen dat alles beter was, helaas moest ik de auto toen langs de kant zetten met technische problemen. De auto voelt nu beter en ik kan eindelijk aanvallend rijden. Nu kan ik ook met mijn teamgenoten vechten. Nu reed ik overigens ook nog eens op harde banden en met redelijk wat benzine aan boord.”

Bas Leinders zit dankzij de nieuwe sponsoring van Goldenpalace.com tot aan het einde van dit jaar in de derde Minardi. Daarnaast zou hij tijdens de Grand-Prix van België wel eens in actie kunnen komen en heeft hij goede vooruitzichten op 2005.

Loading