Leinders op 21 januari in Jordan

Het Jordan team heeft officieel bevestigd dat Bas Leinders op 21 januari de gehele dag voor het team zal testen. De 28-jarige Belg heeft 300.000 euro betaald voor de testsessie.

“Ik ben heel erg blij dat ik voor Jordan mag testen” aldus Bas Leinders. “Ik kijk samen met alle Belgen uit naar de testsessie. Ik hoop dat ik goed kan presteren, misschien brengt de toekomst dan wel meer.”

Bas Leinders stond enkele jaren geleden te boek als een groot talent, vanwege het ontbreken van sponsorgelden kon hij echter niet hogerop komen. Vorig jaar reed de Belg in de Formule Nissan World Series, in dat kampioenschap werd hij derde overall.

“Ik ben blij dat ik Bas Leinders een kans kan geven in de Formule 1”, aldus Eddie Jordan. “Hij heeft bewezen snel te zijn en het talent te hebben, deze kans heeft hij verdiend. We hebben goede herinneringen aan de Grand van België, we hebben hier onze historische 1-2 overwinning behaald. Ik zou het fantastisch vinden als een Belgische coureur tijdens de Belgische Grand-Prix in een Jordan in actie zal komen.”

Loading