Leinders waarschijnlijk niet aan de start in Spa

[photo1]Het lijkt er vooralsnog niet op dat de Belg Bas Leinders tijdens de Grand-Prix van België aan de start zal verschijnen. Al maanden wordt Leinders met een mogelijke Grand-Prix start in de Belgische Ardennen in verband gebracht.

Enkele maanden terug kopten enkele grote Belgische kranten dat Leinders in België zijn Grand-Prix debuut zou maken. Leinders zou een van de vaste Minardi coureurs, Gianmaria Bruni of Zsolt Baumgartner, vervangen. Teambaas Paul Stoddart vijfde de geruchten weg.
“Zsolt Baumgartner en Gianmaria Bruni worden in België alleen vervangen als een van beide een been breekt. Ik sluit voor de volle 100% uit dat Bas Leinders voor ons aan de start zal verschijnen.”

Enkele Belgische journalisten van de krant Het Nieuwsblad stapte enthousiast naar Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone toe. Volgens velen zou Ecclestone Leinders in de auto willen helpen omdat de animo voor de Belgische Grand-Prix dan zou toenemen.
“Wat een onzin!” zo reageert Bernie Ecclestone. “Mij maakt het absoluut niet uit wie er voor Minardi rijdt. Als ik me daar ook nog mee bezig zou moeten houden. Daarnaast spreek ik niet met Paul Stoddart, als ik met hem praat wil hij steeds geld van me hebben. Ik vermijdt een gesprek met hem liever. De teams mogen zelf beslissen wie ze in de auto zetten, daar heb ik geen enkele invloed op.”

Leinders ontkende de geruchten al eerder. Wel heeft de Belg een nieuwe manager. De Engelsman Rick Gorne zal de belangen van Leinders nu behartigen, Gorne doet dit ook al voor Anthony Davidson en Marc Gene. Gorne brengt vandaag een bezoek aan de Formule 1 renstal van Williams, volgens de Belgische pers wil Gorne bekijken of er bij dit team mogelijkheden zijn voor Leinders.

Loading