Liuzzi en Hopkins wisselen van machine

[photo1]Formule 1 coureur Tonio Liuzzi en MotoGP coureur John Hopkins wisselden gisteren op het circuit van Valencia van machine. Hopkins maakte zijn Formule 1 debuut in de Scuderia Toro Rosso bolide terwijl Liuzzi het mocht proberen op een MotoGP machine van Suzuki. De test is een PR-stunt van Red-Bull, zowel Hopkins als Liuzzi worden namelijk door de “rode stier” gesponsord.

Hopkins deed het niet slecht in de Formule 1 bolide. De Amerikaan die nog geen enkele ervaring had in raceauto’s was slechts 5 seconde langzamer dan een competitieve Formule 1 rondetijd.
“Het is van groots belang de remmen op temperatuur te houden, dan wordt het allemaal een stuk makkelijker”, aldus John Hopkins. “Het is moeilijk echt hard te gaan in deze auto, ik spinde dan ook een paar keer. Ik heb mijn best gedaan zo hard mogelijk te gaan, in de laatste run heb ik zelfs erg laat kunnen remmen. Misschien moet ik het in de toekomst nog maar eens proberen.”

Tonio Liuzzi was erg te spreken over zijn MotoGP debuut.
“Het was fucking cool! Ik had altijd van motoren gehouden maar na vandaag vind ik ze nog leuker. De jongens die op deze motoren rijden zijn ongelofelijk en niet menselijk. De motor is als een op hol geslagen paard en het is zeer moeilijk de voorkant van de motor op de grond te houden. Ik heb geprobeerd zo hard mogelijk te gaan maar moest ook voorzichtig zijn omdat ik over twee weken alweer moet testen. Je moet veel risico nemen wil je echt hard gaan en de ballen hebben het gas open te draaien.”

“Een MotoGP motor heeft enorm veel grip. Een Formule 1 auto is veel technischer dan een MotoGP. Ik was onder de indruk van de snelheid van John.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading