Liuzzi en Speed vol vertrouwen in behouden stoeltjes

Scott Speed en Tonio Liuzzi zijn vol vertrouwen in het behouden van hun Scuderia Toro Rosso stoeltjes. Beide coureurs verwachten in Melbourne gewoon aan de start te staan voor het tweede Red Bull team.

Scuderia Toro Rosso is het enige Formule 1 team dat haar coureurs voor volgend seizoen nog niet officieel bij de FIA heeft aangemeld. Er komen steeds meer geruchten die erop wijzen dat het team mogelijk een andere coureur wil aannemen zoals Sebastian Bourdais of Tiago Monteiro.

Bourdais testte onlangs voor het team en maakte daarbij een goede indruk op teambaas Gerhard Berger. De Fransman heeft in de Champcars een contract tot aan het einde van dit jaar. Volgens speculaties is Scuderia Toro Rosso aan het onderzoeken of het Bourdais niet eerder naar de Formule 1 kan halen.

Tiago Monteiro die zijn stoeltje bij Spyker verloor aan Adrian Sutil zou vooral in de race zijn dankzij de miljoenen sponsorgeld die de Portugees tot zijn beschikking heeft.

Liuzzi en Speed zeggen zich ondertussen echter geen zorgen te maken.
“Voor mij is het duidelijk, ik race dit jaar gewoon voor Toro Rosso”, aldus Speed. “Ik heb een full time racecontract ondertekend voor 2007 met het team ondertekent. Ik weet niet waarom het team haar coureurs nog niet bevestigd heeft, ze zullen er vast een reden voor hebben.”

Liuzzi is ook vol vertrouwen maar klinkt toch iets minder zeker dan Speed:
“Ik blijf bij het team maar ik snap niet waarom ze het niet bevestigen. Het is niet mijn team dus de uiteindelijk beslissing is aan hen.”

Omtrent Robert Doornbos die eerder ook nog met Scuderia Toro Rosso in verband werd gebracht is het akelig stil geworden. Het lijkt erop dat de Rotterdammer zijn pijlen op de Amerikaanse Champcars heeft gericht. Team Minardi USA van voormalig Minardi teambaas Paul Stoddart zou Doornbos graag als racecoureur in huis willen halen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading