“Liuzzi voor HRT”

Volgens de Spaanse krant Dario AS staat Tonio Liuzzi op het punt om een contract te ondertekenen met het Hispania Racing Team (HRT). Volgens de krant ontbreken enkele details nog maar is het contract bijna rond.

De 29-jarige Liuzzi testte recentelijk al voor HRT. De Italiaan werd onlangs ontslagen door Force India en heeft daar een riante ontslagvergoeding gekregen die hij wil aanwenden om bij HRT te kunnen rijden. Christian Klien liet gisteren nog weten in gesprek te zijn met HRT, de Oostenrijker zou dan buiten de boot vallen.

Dario AS weet ook te melden dat de nieuwe HRT-bolide aanstaande woensdag of donderdag officieel word gepresenteerd op het circuit van Barcelona. HRT toonde eerder al foto’s van haar nieuwe livery, deze livery draagt nog maar een sponsornaam. Deze sponsornaam, Tata, is afkomstig van coureur Narain Karthikeyan.

Op Narain Karthikeyan kwam de afgelopen weken kritiek los omdat hij tijdens de recente test bij HRT rondetijden liet zien die seconden langzamer waren dan zijn concurrenten. Volgens Formule 1 – expert lijkt het er dan ook dat HRT met Klien en Liuzzi niet het risico wilde nemen om opnieuw een coureur met geld te nemen maar die niet competitief zou zijn.

Loading