Lollipop keert terug bij Ferrari

Ferrari gaat vanaf de volgende race in Fuji weer gebruik maken van de ouderwetse lollipop. Het team maakt sinds dit seizoen gebruik van een traffic light systeem dat de coureur erop atent maakt dat hij kan vertrekken als de servicebeurt erop zit.

Het moderne traffic light systeem blijkt echter niet waterdicht. In het begin van het systeem bleven de Ferrari’s langer dan nodig bij een pitstop staan. In Valencia werd Kimi Raikkonen door het systeem te vroeg weggestuurd waardoor de pitcrew omver gereden werd. In Singapore was het opnieuw raak, Felipe Massa werd te vroeg weggestuurd en nam zo de gehele tankinstalatie mee de pitstraat in.

Ferrari teambaas Stefano Domenicali geeft opheldering over de zaak: “Normaal gesproken zorgt het systeem dat we veel tijd besparen tijdens een pitstop maar we gaan terug naar de oude lollipop omdat het team toch een vorm van kalmte moet hebben tijdens de pitstops. In deze fase van het seizoen is iedereen gespannen en het team moet toch met zo weinig mogelijk stress de pitstops kunnen voltooien”

Felipe Massa zag zijn kansen op de titel dankzij het tankincident kleiner worden maar is nog niet kansloos. Hij staat 7 punten achter op Lewis Hamilton. Beide heren strijden voor hun eerste wereldtitel.