Mallya bevestigt onrust bij Force India F1

[photo1]Force India F1 eigenaar Vijay Mallya heeft bevestigd dat er in zijn team wat onrust heerst. Eerder deze week werd bekend dat technisch-directeur Mike Gascoyne en teambaas Colin Kolles een meningsverschil hebben.

“Ja het klopt dat er wat onrust is binnen het team als gevolg van meningsverschillen”, aldus Vijya Mallya. “Deze meningsverschillen waren er al toen ik het team overnam. Het is nog altijd slecht om een meningsverschil te hebben. Soms is het juist goed om de neuzen weer de goede kant op te krijgen en iedereen op scherp te zetten.”

Over de taakverdeling binnen zijn team is Mallya heel duidelijk: “Het klopt dat Collin Kolles op de loonlijst staat als teammanager. Maar teammanager is een relatief begrip. Ik ben eigenaar van het team en ik geef orders aan Kolles. Kolles moet ook verantwoording afleggen aan mij. Iedereen weet dat ik de man ben die bepaald.”

Mallya ontkende ook de geruchten dat hij teleurgesteld zou zijn in de progressie van zijn team.

“Ik ben met open ogen in dit project gestapt. Ik ben jarenlang in de Formule 1 betrokken geweest als sponsor bij Benetton en Toyota. Ik heb ervaring, ik weet dat succes niet meteen komt. Daar is meer tijd voor nodig.”

Loading