Mallya ontkent problemen Force India

Force India F1 teambaas heeft vandaag ontkent dat zijn team problemen zou hebben. Volgens wilde geruchten op Spa-Francorchamps zou het team de motoren van dit en vorig jaar (van respectievelijk Ferrari en Mercedes red.) nog niet betaalt hebben.

Daarnaast zouden er diverse rekeningen open staan. Op de Nurburgring was er enkele weken geleden al een leverancier die beslag legde op het motorhome. Het motorhome van Force India ontbrak in Spa-Francorchamps, de tijd zou volgens Force India tekort zijn om het van Spanje naar België te verhuizen. Vreemd blijft dan natuurlijk dat alle andere teams het wel lukte.

In plaats daarvan huurde Force India een klein motorhome van het MotoGP-team van Suzuki. Volgens de geruchten zou echter niet de tijd maar het geld een probleem zijn bij het team uit India. Vijay Mallya zou uitgekeken zijn op zijn speeltje en niet meer in het team investeren.

“Er gaan veel wilde verhalen rond”, aldus Mallya. “Ik zou last hebben van de crisis of mijn interesse verloren hebben. Beide niet waar, daarnaast is Force India niet alleen afhankelijk van mijn bedrijven. Mijn interesse heb ik zeker niet verloren, anders had ik het team niet 2012 ingeschreven.”

Vraag blijft natuurlijk of de prestatie van Fisichella de mening van Mallya heeft doen veranderen. De 8 WK-punten van gisteren leveren het team in ieder geval wel enkele miljoenen op.

Loading