Mallya wil resultaten

[photo1]Force India F1 teambaas Vijay Mallya was de afgelopen dagen te gast in Barcelona waar zijn team testte en een zeer goede indruk achter liet. Volgens Mallya is het vooral Fisichella die het team naar voren helpt.

“Ik heb zeven coureurs laten testen en heb uiteindelijk voor Fisichella gekozen”, aldus Mallya. “Kijk eens wat hij doet, hij reed hier (in Barcelona red.) al zeer snelle rondetijden. Ik heb hem genomen om zijn ervaring, dit is cruciaal voor de ontwikkeling van de auto. Dat iets waarin Sutil tekort komt door zijn gebrek aan ervaring.”

“Ik naar de sport om te kijken wat het kan doen voor mijn bedrijven. Maar als het op Formule 1 aankomt dan gaat het niet alleen om mijn bedrijven, het is persoonlijk. Het racen zit in mijn bloed en toen ik de kans kreeg Spyker F1 te kopen dacht ik waarom niet?”

“Een team met een budget van 122 miljoen Dollar zie ik niet als hobby, ik wil resultaten. Ik wil een team dat regelmatig punten haalt, in 2010 wil op het podium staan bij de Indiaanse GP. Ik geef het team als we ze nodig hebben, geld, faciliteiten, technische hulp. Nu hebben ze geen excuses meer, ze moeten gaan presteren.”

[photo2]Over een Indiaanse coureur denkt Mallya wel maar hij ziet het nog niet als een realistische optie. In Narain Karthikeyan lijkt Mallya geen vertrouwen te hebben. GP2 coureur Karun Chandhok lijkt wel een serieuze optie te zijn maar hij moet volgens Mallya nog rijpen in het GP2 kampioenschap.
“Karun Chandhok is als een zoon voor me, maar hij heeft meer ervaring nodig”, aldus Mallya. “Om er zeker van te zijn om het talent dat India heeft ook benut wordt hebben we een programma opgesteld. Jonge coureurs uit India met talent krijgen van ons voor 5 jaar sponsoring, ze krijgen alles wat ze nodig hebben. Zo hopen we een toekomstige Formule 1 ster te ontdekken.”

Loading