Marlboro Masters: Indrukwekkend startveld

[photo1]Een blik op de deelnemerslijst van de 13e Marlboro Masters of Formula 3 (8 t/m 10 augustus) geeft aan dat dit top-evenement wederom een indrukwekkend startveld naar Circuit Park Zandvoort brengt. Onder de 49 rijders uit 20 landen zijn de beste tien rijders uit de Formule 3 Euroseries en het Brits Formule 3-kampioenschap, de beste zeven uit het Italiaans kampioenschap en de klassementsaanvoerder uit de Duitse Formule 3-cup, aangevuld met diverse andere sterke coureurs. Vanuit Nederland komen Marlboro-coureur Robert Doornbos en Charles Zwolsman aan de start.

Met het startnummer 1 rijdt de winnaar van vorig jaar, de Braziliaan Fabio Carbone. Na zijn succesvolle jaar in het Brits Formule 3-kampioenschap rijdt hij nu in de Euroseries. Hij is de eerste coureur in de historie van de Marlboro Masters die zijn titel verdedigt. Ook Olivier Pla, vorig jaar tweede, is wederom van de partij. Opmerkelijk zijn de namen van Nelson Angelo Piquet en Nico Rosberg, beide zonen van oud-Formule 1-wereldkampioenen. Twintig jaar nadat hun vaders met elkaar streden in de Formule 1, waaronder ook op Zandvoort, komen zij nu aan de start tijdens de Marlboro Masters, een belangrijke talentenjacht voor de Formule 1.

De toppers uit de diverse kampioenschappen willen natuurlijk ook tijdens de Marlboro Masters zo goed mogelijk presteren. De Zuid-Afrikaan Alan van der Merwe leidt in de tussenstand van het Brits kampioenschap, de Australiër Ryan Briscoe staat eerste in de Formule 3 Euroseries, de Italiaan Fausto Ippoliti voert zijn eigen nationale kampioenschap aan en de Braziliaan Joao Paolo de Oliveira, die overigens in de Utrechtse gemeente Vianen woont, domineert de gang van zaken in de Duitse Formule 3 Cup.

Zinderende show van Ferrari Formule 1 en Ducati
Naast de Formule 3-race staan er tijdens de Marlboro Masters ook de nodige spectaculaire demonstraties op het programma. Zo zullen het Ferrari Formule 1-team en het Ducati MotoGP-team een zinderende show geven op Circuit Park Zandvoort. Bovendien zijn er races in diverse andere klasses, zoals de merkencups van Renault, Alfa Romeo en Toyota, de Formule Renault en de Duitse V8STAR-klasse met indrukwekkende 500 pk sterke silhouet-toerwagens.

Twee dagen spektakel met één toegangskaart
Toegangskaarten voor de Marlboro Masters zijn te bestellen bij de ruim 1000 verkooppunten van TicketBox: onder andere bij Primera en Free Record Shop (kijk op www.ticketbox.nl of bel 0900-9393 (45 eurocent p/m) voor adressen). Kaarten voor het buitenterrein kosten € 18,- in de voorverkoop en € 20,- tijdens het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. De kaarten zijn geldig voor zowel zaterdag 9 augustus als zondag 10 augustus. Voor de overdekte hoofdtribune geldt een toeslag van € 25,- op zaterdag en € 35,- op zondag. Een gecombineerde tribunekaart voor zaterdag en zondag kost € 55,-. Kaarten voor de trainingen op vrijdag 8 augustus) kosten € 7,- en zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. Voor iedere bezoeker is er het gratis full colour programmablad.

Marlboro Masters live op RTL5
Natuurlijk is een bezoek aan de Marlboro Masters de beste manier om het spektakel zelf te beleven. Voor de thuisblijvers is er nu echter een uitstekend alternatief: RTL5 brengt het evenement uitgebreid op televisie, met onder meer een live-verslag van de Formule 3-race en uitvoerige samenvattingen van de andere wedstrijden, alsmede interviews, analyses en achtergronden. Bovendien zal RTL Grand Prix in de aanloop van de Marlboro Masters reeds vooruitblikken op het evenement, onder meer met een uitgebreide voorbeschouwing.
Uitzending: zondag 10 augustus, tussen 12.45 en 15.15 uur.