Massa naar Ferrari, Barrichello naar B.A.R?

[photo1]Rubens Barrichello had het er druk mee in Hongarije, elke journalist wilde weten of de Braziliaan naar B.A.R zou vertrekken. Barrichello vertelde elke journalist dat hij nog een contract heeft bij Ferrari, desalniettemin lijkt het erop dat Felipe Massa volgend jaar de nieuwe teamgenoot van Michael Schumacher zal zijn.

Massa lijkt in de trek te zijn bij de teams. De Braziliaan is dit seizoen sneller dan Jacques Villeneuve en lijkt zijn te wilde haren inmiddels kwijt te zijn. Naast Ferrari wil BMW volgend jaar ook graag gebruik maken van de diensten van Massa. De Braziliaan blijft er in ieder geval nuchter onder.

“Het zou kunnen dat ik voor Ferrari ga rijden, maar het is nog iets te vroeg nu om daar iets over te zeggen”, aldus Felipe Massa. “Iedere coureur zou graag voor Ferrari willen rijden, als ik deze kans zou krijgen zou het fantastisch zijn. Maar er is nog niets getekend nu. Als Barrichello daadwerkelijk zou vertrekken dan zou er eens kan zijn dat ik voor Ferrari zou kunnen rijden. Maar al vertrekt Barrichello, dat wil nog niet zeggen dat ik hem zal vervangen. Op dit moment zijn alle opties nog mogelijk.”

Ferrari heeft al enige connectie met Massa. Massa was in 2003 testcoureur van de Italianen. Daarnaast rijdt de coureur bij Sauber natuurlijk met Ferrari motoren en is de zoon van Jean Todt de manager van Massa.

Barrichello zou naar B.A.R vertrekken waar Gil de Ferran nu teambaas is. De Ferran en Barrichello zijn zeer goede vrienden. Daarnaast zou B.A.R Sato willen vervangen, de Japanner valt tegen en kan dit seizoen niet aan teamgenoot Jenson Button tippen.
“Hoe vaak moet ik het nog vertellen”, aldus Rubens Barrichello. “De enige week vragen jullie niks en nu komen jullie met z’n allen vragen of ik naar B.A.R ga. Ik heb nog een contract bij Ferrari voor volgend jaar en dat zal ik respecteren. Ik denk dat deze geruchten van B.A.R uit Brazilië komen, daar zien de mensen graag een aantal dingen veranderen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading