Massa wint GP Turkije

[photo1]
Felipe Massa heeft zojuist zijn allereerste Grand Prix overwinning behaalt. Nadat hij van pole position was vertrokken maakte de jonge Braziliaan geen enkele fout en won op die manier zijn eerste race.

Achter Massa waren er heel veel gevechten op de baan. Zo ook tussen regerend wereldkampioen Fernando Alonso en Michael Schumacher. Dit gevecht was zo spannend dat Schumacher maar enkele duizendsten te kort kwam op de streep.

Bij de start ging het al meteen fout. Toen de Renault van Fisichella spinde en Christian Klien zijn wielen blokkeerden probeerden diverse coureurs dit te ontwijken en kwamen in de knel te zitten. Raikkonen liep hierbij een lekke band op en Tiago Monteiro schoof achterstevoren. Nadat Raikkonen de pit in was gedoken voor een nieuwe achterband ging het vervolgens meteen fout voor de Fin. Hij knalde keihard in de bandenstapels.

Na de chaos in de eerste bocht waardoor het hele veld door elkaar werd geschud waren er veel inhaalacties te zien. De top vier opdat moment: Massa, Schumacher, Alonso en Button kon al snel een voorsprong nemen op de rest van het veld totdat de Safety Car de baan op kwam. Toro Rosso coureu Liuzzi verloor de controle over zijn bolide nadat hij enkele ronden onderdruk stond van Christijan Albers.

Tijdens deze safety car situatie doken veel coureurs meteen de pits in. Zo ook Felipe Massa en Michael Schumacher. Schumacher moest achter Massa wachten totdat het team zijn pitstop had voltooid. Dit bleek uiteindelijk de beslissing in deze Grand Prix te zijn.

In het middenveld vormde zich inmiddels heel wat mooie gevechten tussen Barrichello, Kubica, Ralf Schumacher en Fisichella. Even later was de race van Ralf Schumacher voorbij. Hij stuurde zijn Toyota naar de pits met een hydraulish probleem. Daarna was het Super Aguri rijder Sakon Yamamoto om uit te vallen. Hij spinde in de eerste bocht. Michael Schumacher maakte eveneens nog een foutje, maar kon zijn weg vervolgen.

Onze landgenoot Christijan Albers reed een super race. Hij had een goede start en kon profiteren van enkele uitvallers. De Midland coureur was de hele race erg snel op weg totdat hij een foutje maakte bij het uitkomen van een bocht en de controle over zijn wagen verloor. Vervolgens vloog hij hard in de vangrails.

Aan het einde van de race kwam Schumacher nog heel dicht bij Alonso. Maar hij kwam net wat te kort om de leider in het kampioenschap te passeren. Massa reed zoals gezegt een super wedstrijd en verdiende ook zijn eerste zege.

Uitslag GP Turkije

1 F. Massa – Ferrari – 1:28:51.082 10
2 F. Alonso – Renault
3 M. Schumacher – Ferrari
4 J. Button – Honda
5 P. de la Rosa – McLaren Mercedes
6 G. Fisichella – Renault
7 R. Schumacher – Toyota
8 R. Barrichello – Honda
9 J. Trulli – Toyota
10 M. Webber – Williams
11 C. Klien – Red Bull
12 R. Kubica – BMW
13 S. Speed – Scuderia Toro Rosso
14 N. Heidfeld – BMW
Niet gefinisht
15 D. Coulthard – Red Bull
16 C. Albers – Midland F1
17 T. Sato – Super Aguri
18 N. Rosberg – Williams
19 S. Yamamoto – Super Aguri
20 V. Liuzzi – Scuderia Toro Rosso
21 K. Räikkönen – McLaren Mercedes
22 T. Monteiro – Midland F1

Tein Eizema
F1News.nl

Loading