McLaren achtervleugel nog niet gekeurd

Het team van McLaren neemt voor de eerste race van het seizoen twee verschillende versies van de achtervleugel mee naar het circuit. Dit besluit werd genomen nadat bleek dat Charlie Whiting, de technisch gedelegeerde van de FIA, geen tijd meer had naar de fabriek in Woking af te reizen om de vleugel zijn goedkeuring te verlenen. Whiting had deze week de vleugel willen inspecteren, maar kan door de annulering van zijn vlucht het team niet meer bezoeken voor het vertrekt naar Bahrein.

Er heerst nogal enige controverse rondom de achtervleugel die gedurende de laatste tests op de McLaren te vinden was. Ferrari en Red Bull vinden het bezwaarlijk dat de vleugel lucht, via een sleuf tussen de airbox en motor-cover, meeneemt naar de achterkant van de auto. Het zou de luchtweerstand op de rechte stukken dusdanig verminderen, dat ze een extra topsnelheid halen van 10 km/h hoger dan de rest van het veld. Dit voordeel zou betekenen dat McLaren de auto’s met meer neerwaartse druk af kunnen stellen zonder verlies aan topsnelheid op de concurrenten.

De eerste mogelijkheid om de wagens te keuren zal dus op het circuit van Bahrein zijn. McLaren heeft echter het volste vertrouwen dat er niks illegaals te vinden is aan de revolutionaire achtervleugel. ‘’ We hebben een alternatief, maar verwachten niet deze te zullen moeten inzetten”, aldus McLaren directeur Jonathan Neale.

(MP)