McLaren behoudt coureurs

[photo1]McLaren Mercedes heeft vandaag op het circuit van Hockenheim haar rijders voor 2003 aangekondigd. David Coulthard en Kimi Räikkönen blijven aan als rijders en Alexander Wurz blijft testrijder. Hierdoor is het definitief dat Hakkinen met de Formule-1 is gestopt, wat de Fin ook aankondigde in een persconferentie vandaag.

“In de competitieve omgeving van de Formule-1 denk ik dat het belangrijk is voor de teams en rijders om continuïteit te hebben.” aldus Coulthard. “Kimi en ik hebben een goede relatie opgebouwd gedurende dit jaar en ik kijk ernaar uit die nog meer te verbeteren in 2003. De waarde die McLaren hecht aan stabiliteit is bewezen met mijn relatie met Mika Hakkinen wat het langste rijderskoppel in de geschiedenis is geweest. Ik wens Mika daarom een fijn pensioen met zijn familie.”

Kimi Räikkönen kijkt uit naar betere tijden na een moeilijke seizoensstart. “Ik ben blij dat ik bij McLaren kan blijven aangezien ik het erg naar mijn zin heb in het eerste seizoen met het team. Ik heb de laatste paar maanden veel geleerd en ik kijk uit naar de toekomst. Ik denk dat David het team en ik volgend jaar voor de titel kunnen strijden.”

Alexander Wurz is de grootste verrassing van de drie. De Oostenrijker maakte volgens diverse geruchten kans op een zitje bij Toyota maar verkiest het testrijden boven het rijden van races. “Ik ben erg blij dat ik een lange-termijn contract bij McLaren heb kunnen tekenen als derde rijder. In de afgelopen twee jaar ben ik gegroeid in deze rol en het is een uitdagende positie binnen het team. Met de huidige onzekerheden in de Formule-1 ben ik blij dat ik al zo vroeg een contract heb kunnen tekenen. McLaren is een geweldig team met een goede infrastructuur en goede ontwikkelingen. Het is zeer bevredigend om te werken in een toegewijde omgeving die een goede wagen kan ontwikkelen.

“Ik ben blij dat we hier in Hockenheim opnieuw onze rijders kunnen aankondigen. Tenslotte blijft dit één van onze thuisraces,” aldus Ron Dennis. “David, Kimi en Alex hebben dit seizoen allemaal geweldig werk afgeleverd en net als het team willen ze volgend jaar voor de titel gaan. Deze stabiliteit kan dus alleen maar positieve gevolgen hebben voor ons allen.”

Loading