Mclaren coureurs willen niet winnen achter groene tafel

[photo1]Fernando Alonso zei het gisteravond al en vandaag sloot Lewis Hamilton zich aan bij z’n teamgenoot. De Mclaren rijders zouden niet willen dat de titel bij hun team terecht komt als dit anders dan op de baan beslist wordt. Mclaren wil een protest indienen tegen Williams en BMW wegens gebruik van illegale benzine.

Voormalig wereldkampioen Fernando Alonso liet gisteren weten dat hij niet achter zijn team staat in het protest. “Het zou niet eerlijk zijn. Ik zou me ervoor schamen” Aldus Alonso.

Ook Hamilton is het niet met z’n team eens. Hamilton: “Het zou fout zijn. Ik wil winnen op de baan. Promotie krijgen nadat anderen zijn gediskwalificeerd is niet de manier waarop ik het wil doen. Het zou raar voelen. Kimi heeft z’n goeie job verricht in de laatste 2 races. Hij won gisteren en dat wegnemen zou wreed zijn en niet goed voor de sport.”

Mclaren dient het protest in omdat Williams en BMW met te koude brandstof hebben gereden. De FIA deelde echter geen straf uit. Mclaren hoopt dat BMW en Williams uit de uitslag worden gehaald en dat Hamilton zo als 4e wordt geklaseerd. Genoeg voor het halen van de wereldtitel.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading