McLaren heeft zeer goede dag

Kimi Raikkonen en David Coulthard stonden vandaag na de vrije trainingen bovenaan het lijstje. Raikkonen was snelste en reed 26 ronden, Coulthard was tweede en reed 18 ronden.

Het McLaren team kende nog wel een klein technisch probleem, een olieleiding raakte verstopt waardoor de cilinders erg warm werden. De rechterkant van de motor werd vervolgens zo heet dat deze vlam vatte, dit leidde tot een klein brandje onder het bodywork.

“Het is leuk om snelste te zijn maar het is pas vrijdag” aldus Raikkonen. “Ik hoop dat we dit morgen kunnen herhalen, ik ben blij te zien dat we de snelheid te pakken hebben. Ik had in de eerste sessie een klein probleem met de remmen, maar voor de rest ging alles perfect.”

“Mijn dag was niet ideaal” aldus David Coulthard. “Ik kon niet veel rijden in de eerste sessie, door een elektronisch probleem raakte een olieleiding verstopt waardoor de bolide vlam vatte. Ik kon de bolide terug brengen naar de pits zodat de technici de bolide nog voro de tweede sessie konden repareren. Ik ben blij dat ik de tweede tijd neer kon zetten, maar zoals altijd het is vrijdag en ik ben benieuwd waar we morgen zullen staan.”

McLaren heeft overigens een reservebolide bij, deze is afgesteld voor Kimi Raikkonen.

Loading