McLaren niet gestraft in spionagezaak

De World Motor Sport Council van de FIA heeft besloten McLaren niet te bestraffen in haar aandeel in de spionagezaak omtrent Ferrari werknemer Nigel Stepney.

De World Motor Sport Council bevestigd dat McLaren vertrouwelijke informatie van Ferrari in haar bezit heeft gehad. Maar McLaren wordt hiervoor niet bestraft omdat er geen enkel bewijs is dat deze informatie ook gebruikt is.

Ferrari liet in een persbericht meteen weten niet gelukkig te zijn met de uitspraak. De Scuderia snapt niet waarom McLaren niet bestraft wordt als bewezen is dat het vertrouwelijke informatie van Ferrari in haar bezit had.

Ferrari laat de zaak niet rusten en gaat in Engeland en Italië verder met procedeerren. De McLaren ontwerper Mike Coughlan en Ferrari ontwerper Nigel Stepney moeten voor de juridische afdeling van de FIA tekst en uitleg komen geven. Waarschijnlijk worden beide mannen voor lange tijd geschorst.

De zaak is hiermee voor de FIA gesloten. De FIA laat wel weten dat de zaak heropend wordt als er alsnog bewijs boven water komt waaruit blijkt dat McLaren de vertrouwelijke informatie van Ferrari wel heeft gebruikt. In dat geval kan McLaren op een zeer zware sanctie rekenen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading