McLaren ontkent gebruik teamorders

[photo1]McLaren teambaas Ron Dennis heeft ontkent dat zijn team gisteren tijdens de Grand-Prix van Duitsland teamorders heeft gegeven aan Heiki Kovalainen.

Lewis Hamilton kwam gisteren in de race na zijn laatste pitstop achter teamgenoot Kovalainen terecht. Kovalainen die nu 30 WK-punten achter Hamilton staat liet zijn teamgenoot ogenschijnlijk gemakkelijk voorbij. Het publiek op de tribunes kon de actie niet waarderen.

Dennis en Hamilton bedankten Kovalainen na de race voor zijn medewerking. Toch ontkent Dennis dat er sprak is van teamorders:
“Het enige wat wij als team doen is de coureurs op de hoogte houden van de posities op de baan en hun rondetijden. Kijk Lewis Hamilton pas per ronde bijna één seconde sneller dan Heiki Kovalainen. Toen we Kovalainen dit vertelden liet hij Hamilton gewoon voorbij. Een geweldig sportief gebaar.”

“Kovalainen wist dat het geen nut had Hamilton op te houden. Het zou voor Hamilton alleen maar moeilijker worden om opnieuw de leiding te pakken. Het gaat hier niet over teamorders, goede teamgenoten hebben dit voor elkaar over.”

Het gebruik van teamorders werd na de Grand-Prix van Oostenrijk van 2002 verboden. In die race moest Rubens Barrichello vlak voor de finish zijn teamgenoot Michael Schumacher voorbij laten. Het team van Ferrari zorgde hiermee toentertijd voor een grote rel.