McLaren presenteert bolide

McLaren heeft vandaag zijn nieuwe bolide, de MP4/17 aan de pers voorgesteld. Testcoureur Alexander Wurz mocht de bolide na de presentatie aan de tand voelen door hem meteen het circuit op te sturen.

De nieuwe McLaren is op het eerste gezicht nauwelijks veranderd. De neus is wat verlaagd en de ophanging is veranderd, tevens is de vorm van de luchthapper boven op de bolide ook wat veranderd. Het persbericht van McLaren verwijst ook naar de achterkant van het bodywork, dit zou geheel nieuw zijn. De bolide is in zijn geheel ontwikkeld in de nieuwe windtunnel van McLaren. Deze windtunnel staat in het Paragon, de nieuwe fabriek van McLaren in Woking die momenteel wordt gebouwd.

Mercedes ontwikkelde een nieuwe motor, de FO 110M. Deze motor moet McLaren terug brengen naar de top. Vanaf 21 november staat de motor al op de testbanken in Stuttgart en Bixworth.

Michelin zal McLaren dit seizoen van rubber voorzien, McLaren heeft zijn bolide aangepast aan de banden.

“We zijn optimistisch over het nieuwe seizoen” Aldus teambaas Ron Dennis. “We presenteren de bolide dit jaar erg vroeg om zoveel mogelijk tijd te hebben om de bolide op de baan uit te testen. We zijn helemaal gereed voor het nieuwe seizoen, ons doel is het wereldkampioenschap behalen”

Of McLaren de weg naar de top met de nieuwe MP4/17 kan vinden blijft vooralsnog een vraag. De eerste test zagen er veelbelovend uit.

Loading