McLaren test revolutionaire regenband Michelin Update

Gary Paffett testte afgelopen week in Valencia een nieuwe band voor Michelin, hoewel het droog was ging het volgens een woordvoerder van Michelin om een regenband.

Op het eerste gezicht lijkt de band niet anders dan een droogweerband, echter de voorbanden bevatten vijf groeven, en de achterbanden drie asymmetrisch verdeelde groeven. Dit is in strijd met de regels voor droogweerbanden, die schrijven voor zowel de voor- als achterbanden vier symmetrisch verdeelde groeven voor.

We vroegen aan Michelin woordvoerder Andrew Pope hoe het kon, dat de nieuwe banden niet aan de voorschriften voor droogweerbanden voldoen.

“Je mag niet meer of minder dan 4 groeven in een band hebben, en ze moeten symmetrisch verdeeld zijn. Echter deze banden zijn geen gegroefde banden zoals ze gebruikt worden onder droge omstandigheden, en vallen daarom ook niet onder de regels voor droogweerbanden, het is een potentiële oplossing voor de nieuwe regen regels.”

Update

Michelin testte deze nieuwe band in droogweer condities om data te verzamelen over hoe de band zich gedraagt op een droger baan. Zo kan het team beter beslissen of het in een race voordeliger is om door te rijden, of om een pitstop te maken.