McLaren, Toyota, of Renault voor Alonso in 2008?

[photo1]De grote vraag in het “silly season” voor volgend jaar is waar Fernando Alonso volgend jaar zal rijden. De Spanjaard heeft een doorlopend contract bij McLaren maar het is volgens de geruchten ook allerminst zeker of de Spanjaard ook volgend voor deze renstal zal rijden.

Alonso zou het allerminst naar zijn zin hebben bij McLaren, daarnaast lijkt het niet te kunnen opschieten met teambaas Ron Dennis en teamgenoot Lewis Hamilton. De Formule 1 renstallen van Renault en Toyota hengelen inmiddels openlijk naar de diensten van Alonso.

Renault F1 teambaas Flavio Briatore, waarmee Alonso de afgelopen twee jaar kampioen werd, liet in La Gazzetta dello Sport weten Alonso maar al te graag terug te halen:
“Zodra Alonso vrij is dan zou ik hem maar al te graag terug willen hebben.”

De onzekerheid over Alonso zou ook de reden zijn waarom Flavio Briatore zijn coureurs voor volgend jaar nog niet heeft vast gelegd.

Ondertussen maakt ook Toyota wereldkundig een tweevoudig wereldkampioen zoals Fernando Alonso graag in huis te willen halen. Alonso zou de opvolger kunnen worden van Ralf Schumacher. Jarno Trulli, die volgend jaar voor Toyota rijdt, liet weten zeer in zijn nopjes te zijn als Alonso naar Toyota zou komen.

Norbert Haug, verantwoordelijk voor de motorsportafdeling van Mercedes reageerde meteen op deze berichten. Volgens Haug zou Toyota Alonso geen competitieve auto kunnen beiden en zou een aanbod voor Alonso daarom niet interessant zijn.

Vooralsnog lijkt de soap nog even door te gaan, we houden je op de hoogte!

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading