Mclaren verliest hoger beroep

Mclaren heeft het hoger met betrekking tot de benzinetemperatuur van Williams en BMW verloren. Het FIA international Court Of Appeal besliste dat de stewards juist hebben gehandeld naar afloop van de Braziliaanse GP. Daarmee worden BMW en Williams niet alsnog uit de uitslag gehaald waardoor Lewis Hamilton wereldkampioen zou worden.

Na afloop van de GP van Brazilië werd er een onderzoek ingesteld naar Williams en BMW omdat ze te koude brandstof hadden gebruikt. De teams werden niet bestraft omdat het Formula One Management andere bronnen had dan de teams en er geen duidelijk beeld geschetst kon worden. Mclaren ging in hoger beroep maar verloor dit uiteindelijk.

Mclaren reageerde dat het team heeft gekregen wat ze graag wou en dat was duidelijkheid in de regelementen. De rijderstitel is nooit de aanleiding geweest voor het hoger beroep.

Met deze uitspraak is officieel geworden waar de hele Formule 1 wereld vanuitging. Kimi Raikkonen is namelijk wereldkampioen 2007. Wat zeker is is dat de discussie over de vermeende vriendjespolitiek tussen Ferrari en de FIA weer op gang gaat komen.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading