McNish krijgt test aangeboden bij Penske

Allan McNish heeft een aanbod voor een éénmalige test ontvangen van Penske Racing, dit prestigeuze team strijdt mee in de kop van de Amerikaanse Indy Racing League.

McNish wil graag in de Formule 1 blijven, echter niet ten koste van alles. “Ik wil niet rijden om te rijden, ik wil competitief zijn” aldus de Schot.

De Penske-bolides worden sinds kort aangedreven door Toyota motoren, ook rijdt Braziliaan Helio Castroneves voor het team. Castroneves testte recent een Toyota TF102 op het Franse circuit Paul Ricard, hier liet hij een goede indruk achter.

Mogelijk heeft Toyota Allan McNish een voortzetting van zijn carrière in de IRL geboden. Feit dat Penske sinds kort met Toyota motoren rijdt zou erop kunnen duiden dat Toyota en Penske een deal hebben gesloten. McNish gaat voor Penske rijden dat de beschikking krijgt over Toyota motoren, en Helio Castroneves zal in 2003 voor Toyota uitkomen in het wereldkampioenschap Formule 1.

Het is echter wachten op een officiële verklaring van alle partijen om de situatie te verhelderen, tot die tijd blijft het bij geruchten.

Loading