Meer details over Midland contract Albers

[photo1]Christijan Albers kon ook naar Williams, volgens eigen zeggen stond hij bovenaan het lijstje om derde coureur bij Williams te worden. Albers wilde echter racen en heeft daarom voor Midland gekozen.

“Ik stond bovenaan het lijstje om derde coureur te worden bij Williams, Frank Williams wilde me graag hebben”, aldus Christijan Albers. “Ik ben sportman en ik wil racen. Meteen nadat ik getekend heb bij Midland heb ik Frank Williams opgebeld, om hem te bedanken.”

“Williams is natuurlijk een team dat wereldkampioen kan worden maar volgend jaar zullen ze het waarschijnlijk moeilijk krijgen. Het pakket bij Midland is goed en het zou best eens kunnen dat ze Williams gaan verslaan. De lat ligt hoog, ik wil volgend jaar voor de punten gaan. Misschien zelfs af en toe voor het podium. Zo moet je instelling ook zijn, anders kan ik beter met een zak chips thuis voor de tv gaan zitten.”

“Ik wil presteren volgend jaar. Dit is een ander team als Minardi. Er komt een hele nieuwe auto en op 7 december zal ik voor Midland testen. We hebben de hele winter de tijd om naar het nieuwe seizoen toe te werken.”

De manager van Albers, Lodewijk Varossieau, voegde eraan toe dat hij Midland harde onderhandeling heeft gevoerd.
“Het was erg zwaar en moeilijk. Er was veel concurrentie en Alex Shnaider is een uitstekende zakenman. We hebben nu een contract voor één seizoen met een optie op nog een seizoen, we hebben de intentie om te blijven.”

“Je merkt gewoon dat Midland anders werkt dan Minardi. Paul Stoddart was bij Minardi wel erg bezig om zijn team te verkopen. Daarnaast had hij het ook druk met zijn luchtvaartmaatschappij. Wij hadden het gevoel dat we meer uit de auto konden halen. Ik bedoel Paul roept dat er geen geld is maar investeert wel 30 miljoen Euro in zijn luchtvaartmaatschappij. Dat had ook in Minardi worden geïnvesteerd. Kijk misschien is zijn luchtvaartmaatschappij dan winstgevender maar dan ben je niet helemaal fair naar het team toe.”

Over twee weken is er een nieuwe persconferentie. Hierbij zullen ook mensen van Midland aanwezig zijn en zullen de eerste sponsoren van Albers worden bekend gemaakt.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading