Meer informatie over Turkse Grand-Prix

[photo1]Turkije zal vanaf 2005 een Grand-Prix hebben. Momenteel werkt men aan de tot stand koming van een geheel nieuw circuit, F1News.nl wist meer informatie te verkrijgen over het circuit.

Het circuit in Turkije zal de naam Kurtkoy krijgen en ligt aan de Aziatische kant van Istanbul. De Turkse staat steunt de Grand-Prix en investeert er zeer veel geld in, het circuit moet het internationale uithangbord worden van Turkije en moet meer toeristen naar het land halen. De Turkse staat heeft nu al 27 miljoen Euro in het circuit geinvesteerd. In totaal zal er ongeveer 80 miljoen Euro in het circuit worden geinvesteerd, dit zal worden gedaan door de staat maar ook door bedrijven en investeringsmaatschappijen.

[photo2]Het circuit zal 5,3 kilometer lang worden en 15 bochten gaan tellen. Het lange rechte stuk word maar liefst 928 meter lang. Het circuit zal dus bochtig worden, de lay-out van de baan is op het eerste gezicht het beste te vergelijken met de circuits van Imola (San Marino) en Aida (Japan).

Men zal ook een kartbaan bouwen waar ook internationale kart wedstrijden zouden moet worden verreden. De bedoeling is ook om in de toekomst Turks talenten de kans te geven zich verder te laten ontwikkelen door middel van de goede faciliteiten van het Kurtkoy circuit. Tevens komt er een hypermoderde hoofdtribune en uitgebreide faciliteiten voor de teams die aan de hoogste standaarden zullen gaan voldoen.

Momenteel werkt men aan de funderingen van het circuit. Men is hier eind vorige maand mee begonnen, in maart 2005 moet het circuit klaar zijn. In augustus 2005, zal de Turkse autosportbond (TOMSFED) de eerste Turkse Grand-Prix organiseren. De 7 jaren die daarna zullen volgen zal de Formule 1 vervolgens naar het circuit terugkeren.

[photo3]Vorige maand was Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone nog in Turkije om het geheel te bekijken, Ecclestone was onder de indruk.