“Meer kansen in 2011” – Alonso

Fernando Alonso heeft grote verwachtingen van de nieuwe veranderingen in de Formule 1 voor 2011. De coureur van Ferrari, die afgelopen seizoen als tweede eindigde in het wereldkampioenschap, prijst de terugkeer van KERS en de introductie van de beweegbare achtervleugel:

“Ik heb er wel vertrouwen in dat deze wijzigingen ervoor zullen zorgen dat inhalen makkelijker wordt en dat iedereen meer show krijgt. Deze twee zaken gecombineerd, geven de auto die wil inhalen een groot snelheidsvoordeel ten opzichte van de auto die voor rijdt”, aldus de Spanjaard op de gezaghebbende site van AUTOSPORT.

KERS is een bekende voor de doorgewinterde F1-fan. Het is een systeem, waarbij energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgevangen en kan worden omgezet in extra snelheid. De beweegbare achtervleugel vergroot ook de snelheid van de auto en komt van pas bij het inhalen. Die jaar was het McLaren met een soortgelijk systeem [de F-duct], dat veel navolging zag bij de overige teams.

Overigens zullen niet alle teams rijden met KERS. Maar…het duurt nog we leven voordat het seizoen weer begint. Wie weet wat er in de tussentijd kan gebeuren.

Loading