Meer over de overname van Spyker F1

[photo1]De dagen van Spyker in de Formule 1 lijken geteld, waarschijnlijk wordt het Formule 1 aan het eind van deze maand officieel overgenomen door een consortium van Michiel Mol en Vijay Mallya.

Het bod Mol en Mallya op is momenteel door Spyker F1 in behandeling. De accountants van Michiel Mol en Vijay Mallya hebben inzage in de boeken van het Nederlandse Formule 1 team. Mochten de accountants geen rare zaken vinden dan is de verwachting dat Spyker het bod voor het einde van deze maand zal accepteren. Het ligt overigens niet voor hand dat de accountants iets zullen vinden, Michiel Mol kent het team als voormalig CEO zeer goed.

Waarschijnlijk zal de overname er niet voor zorgen dat er de korte termijn veel aan het Spyker F1 wordt veranderd. Michiel Mol en Vijay Mallya zijn beiden te spreken over de huidige teambaas Collin Kolles. Ook in technisch-directeur Mike Gascoyne lijkt het tweetal vertrouwen te hebben.

Daarnaast is Adrian Sutil zeker van een zitje voor volgend jaar. Wie zijn teamgenoot zal zijn is nog niet bekend. Vijay Mallya wil niet perse een Indiër in de auto zoals eerder door de media werd gesuggereerd. Daarmee lijkt de huidige Spyker F1 coureur Sakon Yamamoto met zijn vele sponsorgeld een serieuze kandidaat te zijn.

Wel wil Vijay Mallya in de naam India in de teamnaam verwerkt zien. Michiel Mol zal op zijn beurt graag een Nederlandse connectie willen houden. Beide mannen lijken bereid persoonlijk te investeren om het budget van het team te verhogen. Het verhoogde budget moet ervoor zorgen dat het team meer kan ontwikkelen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading