Meer over Hispania Racing

Volgens Red Bull – coureur Mark Webber krijgt het nieuwe team Hispania Racing uit moeilijk in 2010. Hispania Racing is voort gekomen uit Campos F1 en heeft nog geen kilometer getest.

“Het lijkt wel een Micky Mouse verhaal of Tom en Jerry”, aldus Mark Webber. “Hoe kan een team dat nog geen kilometer heeft gereden en waarvan de coureurs geen ervaring hebben in Bahrein op de grid staan? Het is niet goed voor de Formule 1.”

Morgen maakt Hispania Racing officieel haar plannen bekend, aangenomen wordt dat het team dan ook de Indier Karun Chandock als coureur zal bevestigen. Met Bruno Senna als teamgenoot heeft de line-up van Hispania Racing nauwelijks tot geen ervaring in de Formule 1.

Volgens teambaas Colin Kolles is het verhaal rondom Campos sowiezo vreemd: “Ik heb de fabriek gezien, er was werkelijk niets! Slechts drie engineers, alleen software, en een werkplaats waar niets te vinden was. Het is een gek verhaal, het wordt een hele uitdaging.”

Het chassis van Hispania Racing is gebouwd door Dallara en mogelijk wordt het deze week nog getest op het circuit van Imola. Imola ligt niet ver van de Dallara-fabriek in het Italiaanse Parma.

Verwacht wordt ook dat Hispania Racing Adrian Campos nog een rol zal geven binnen het team.

(pg)