Meer over Schumacher

Het gonst de laatste dagen van de geruchten dat Michael Schumacher spoedig achter het stuur zal kruipen ter voorbereiding op een comeback in de Formule 1.

Volgens ingewijden zou deze test waarschijnlijk in een GP2-bolide op een circuit in het Midden-Oosten plaats vinden. Formule 1 – teams mogen niet met auto’s testen die jonger zijn dan twee jaar. Mercedes GP beschikt niet over een dergelijke auto.

De Honda van 2007 zou een mogelijkheid zijn maar deze auto is niet uitgerust met een V8-motor. Hierdoor zou Mercedes de auto niet van een motor kunnen voorzien.

Ondertussen heeft Nick Fry, technisch-directeur van Mercedes toegegeven met Michael Schumacher in onderhandeling te zijn: “We praten, dat klopt. We hebben verder weinig te vertellen op het moment, op zijn vroegst zal dat pas begin januari zijn. We praten daarnaast met drie tot vier coureurs. Nationaliteit is niet belangrijk al zal Mercedes wel blij zijn met een Duitse coureur.”

Bernie Ecclestone liet vandaag weten dat hij verwacht dat Schumacher terug keert: “Het zou fantastisch zijn, ik ben er van onderste boven. Ik weet niet alles maar ik denk dat de kans groter is dat hij terugkeert dan dat hij niet terugkeert.”

(pg)