Michael Schumacher wint ook GP Amerika

Michael Schumacher heeft ook de Grand-Prix van Amerika op zijn geschreven. De Duitse Ferrari piloot wist samen met zijn stalgenoot Rubens Barrichello een 1-2-overwinning voor de Scuderia. B.A.R coureur Takuma Sato eindigde als derde.

De bolide van Juan Pablo Montoya kent voor de start al problemen. De Colombiaan kan na paniek bij het BMW Williams F1 Team toch van start gaan. Bij de start komt Takuma Sato vervolgens goed weg, de Japanner komt Michael Schumacher echter niet voorbij. In de eerste bocht kan Alonso Sato pakken. Barrichello behoudt de leiding.

Jarno Trulli die als laatste van start gaat schiet door naar positie tien. Hierin wordt de Italiaan wel wat geholpen, in de eerste bocht stranden namelijk maar liefst vier coureurs. Cristian Klien, Giorgio Pantano, Gianmaria Bruni, en Felipe Massa komen met elkaar in aanraking en vallen uit. De wedstrijdleiding besluit een safety-car in te zetten, na vijf ronden duikt deze de pitsstraat in.

Michael Schumacher kruipt meteen achterin de staart van Rubens Barrichello en rijdt hem op het rechte stuk vanuit de slipstream voorbij. Na acht ronden moet Fernando Alonso opgeven, zijn linker achterband raakt plotseling lek waarna de Spanjaard de muur kust.

Na twee ronden crasht Ralf Schumacher zeer hard uit de race. Op het snelste punt van het circuit breekt de Williams plotseling uit en komt bij zeer hoge snelheid achterwaarts in aanraking met de betonnen muur. Vervolgens draait de bolide om zijn as en komt op het lange rechte stuk tot stil stand.

Opnieuw komt de safety-car naar buiten. Ralf Schumacher wordt met een ziekenwagen naar het medische centrum gebracht waarna hij nog naar een plaatselijk ziekenhuis wordt gevoerd. Gelukkig blijft de Duitser, ondanks wat kneuzingen, ongedeerd.

Nadat de safety-car opnieuw verdwijnt hebben diverse coureurs pitstops gemaakt. Beide B.A.R coureur lijken Michael Schumacher, die aan de leiding gaat, even te bedreigen. Takuma Sato zet de Ferrari piloot vooral in de langzame bochten onder druk. Na enkele ronden moeten eerst Button maar dan ook Sato echter naar binnen. Drie ronden na zijn pitstop valt Button uit, hij parkeert zijn bolide met versnellingsbakproblemen in de pitbox.

Vervolgens passeert Sato diverse coureurs en komt Kimi Raikkonen met problemen de pitsstraat in. De Fin kan zijn weg vervolgens maar valt ver terug. Michael Schumacher bouwt zijn voorsprong aan kop inmiddels uit.

Na de tweede serie pitstops leidt Schumacher opnieuw en ligt Barrichello tweede. De Braziliaan probeert het even bij de Duitser maar kan hem niet passeren.

Takuma Sato ligt inmiddels vierde en passeert Jarno Trulli. Samen rijden Sato en Trulli even door het gras, de Italiaan spint echter waarna Sato de derde plaats pakt.

Inmiddels ontploft de pitbox van Minardi bijna. Door technische problemen van Giancarlo Fisichella en Mark Webber rijdt Zsolt Baumgartner plotseling in de punten. Het is voor eerst sinds de Grand-Prix van Australië van 2002 dat Minardi punten pakt.

Uitslag GP Amerika
1. M. Schumacher Ferrari 1:40:29.914
2. R. Barrichello Ferrari + 2.950
3. T. Sato BAR + 22.036
4. J. Trulli Renault + 34.544
5. O. Panis Toyota + 37.534
6. K. Räikkönen McLaren + 1 ronden
7. D. Coulthard McLaren + 1 ronden
8. Z. Baumgartner Minardi + 3 ronden

Loading