Michael Schumacher wint ook vierde Grand-Prix

Michael Schumacher heeft vandaag de vierde Grand-Prix van het wereldkampioenschap Formule 1 op zijn naam geschreven. De Duitser was opnieuw oppermachtig en moest de leiding van de race alleen in de beginfase aan Jenson Button afstaan.

Button die vanaf Pole-Position vertrok maakte een goede start en Schumacher voor te blijven. Montoya die als derde startte kende een slechte start, teamgenoot Ralf Schumacher plaatste meteen een aanval maar deze wist de Colombiaan af te slaan.

Vervolgens raakt David Coulthard bij het aanremmen van de eerste bocht de bolide van Jarno Trulli. De Renault van Trulli kan door maar Coulthard verliest zijn voorvleugel en moet na een uitstapje door het gras de pitsstraat opzoeken waar men zijn voorvleugel zal vervangen.

Ondertussen probeert Montoya het bij Michael Schumacher. Schumacher houdt echter zijn lijn aan, de bolides raken elkaar even en Montoya gaat zelfs even door het gras. Ralf Schumacher haakt meteen aan en probeert Montoya te passeren, ook deze poging blijft vruchteloos.

Michael Schumacher rijdt vervolgens weg bij Montoya en de rest van het veld. De Duitser dicht het gat met Button. Na de eerste serie pitstops rijdt de Schumacher echter alweer aan de leiding. De Ferrari piloot bouwt zijn voorsprong gestaag uit en zijn zege kom op geen enkel moment in gevaar.

Achter Schumacher en Button zijn de verschillen klein. Inhalen gebeurd echter nauwelijks, dit doet men vooral in de pitsstraat. Alonso probeert het nog bij Ralf Schumacher. De Spanjaard geeft de Williams echter een klein tik waarna Schumacher spint. Het is nog niet bekend wat de FIA met dit incident gaat doen.

In de slotfase van de Grand-Prix gebeurd er weinig. Enkel Takuma Sato die op weg was naar WK-punten ziet zijn race opnieuw in de laatste ronden eindigen. De Honda motor begeeft het en laat een grote rookwolk achter.

Michael Schumacher wint dus opnieuw, Jenson Button pakt voor het eerst in zijn loopbaan een tweede plek. Voor B.A.R is dit overigens ook het beste resultaat ooit.

1. M. Schumacher Ferrari 1:26:19.670
2. J. Button BAR + 9.702
3. JP. Montoya Williams + 21.617
4. F. Alonso Renault + 23.665
5. J. Trulli Renault + 36.216
6. R. Barrichello Ferrari + 36.683
7. R. Schumacher Williams + 55.730
8. K. Räikkönen McLaren + 1 ronde
9. G. Fisichella Sauber + 1 ronde
10. F. Massa Sauber + 1 rond
11. O. Panis Toyota + 1 ronde
12. D. Coulthard McLaren + 1 ronde
13. M. Webber Jaguar + 1 ronde
14. C. Klien Jaguar + 2 ronden
15. Z. Baumgartner Minardi + 4 ronden

Loading