Mika Salo stopt

[photo1]Mika Salo reed vandaag de laatste race uit zijn carrière. De 35-jarige Fin eindigde uiteindelijk op een achtste plek nadat zijn bolide technische problemen kende.

Salo begon in 1994 op hetzelfde circuit van Suzuka in de Lotus aan zijn allereerste Grand Prix. Salo maakte indruk, dit leidde uiteindelijk naar een carrière met hoogtepunten maar zeker ook dieptepunten.

“Mijn tijd bij Arrows was het absolute dieptepunt” aldus Salo. “We testten niet, ik was helemaal niet voorbereid op de races, het was een grote ramp.”

Uiteindelijk werd Salo in 1999 drie weken voor de eerste Grand Prix van het seizoen aan de kant geschoven voor de Dollars van Toranosuki Takagi.

Salo kwam echter terug. Nog hetzelfde jaar reed Salo als vervanger van Schumacher in de Ferrari. In Hockenheim troefde hij Irvine af, Salo ging echter aan de kant en nam genoegen met de tweede plek.
“Het was mijn plicht om aan de kant te gaan, Ross Brawn vroeg het via de boordradio. Ik dacht er niet bij na, en liet meteen het gas los. Ik heb de beker later van Irvine gekregen, hij zei dat hij er niet meer naar kon kijken.”

[photo2]Salo reed jarenlang voor Tyrrell, Mika Salo is de man die hem ontdekte nog altijd dankbaar.
“Ken Tyrrell is de beste teambaas die ik ooit heb gehad. Als hij geld had gehad was Tyrrell absoluut een topteam geworden. Daarnaast was Ken een fantastische man met een goed gevoel voor humor. Het seizoen met Jos Verstappen en Ken Tyrrell was een van de mooiste van mijn carrière, de prestaties waren slecht door het slechte materiaal maar toch bleef de sfeer fantastisch.”

Uiteindelijk kwam Salo via Sauber bij Toyota terecht.
“Ik voel me verdrietig, het is nooit leuk om afscheid te nemen van iets waarin je plezier had. Maar aan alles komt een eind, ook aan mijn tijd bij Toyota. Ik vind het jammer dat ik weg moet, ik had nog graag een jaar gereden. Ik wens Toyota en Panis het allerbeste.”

“Ik ben blij dat ik mijn laatste race gefinisht ben. Nu neem ik enkele weken rust om bij mijn familie en vrienden te zijn.”

Loading