Mike Coughlan over de Arrows A23

[photo1]Orange Arrows heeft vandaag een aantal gegevens over de nieuwe Arrows A23 vrijgegeven. De Arrows A23 is de opvolger van de Arrows A22, de bolide is echter helemaal opnieuw ontworpen.

De Arrows A23 is ontworpen door 20 designers waar de Brit Mike Coughlan leiding aan gaf.

“Er waren dit jaar niet heel veel veranderingen in het reglement”, aldus technisch directeur Mike Coughlan. “Toch hebben we besloten om een geheel nieuwe bolide te ontwerpen om de problemen van vorig jaar op te lossen en natuurlijk om progressie te boeken. We hebben ons vooral op de downforce van de bolide gericht, de grootste verandering die we hebben aangebracht is de verandering in de hoogte van de neus.”

“De Arrows A22 was goed op de hoge snelheids circuits, ook was hij makkelijk af te stellen en zeer betrouwbaar. We hebben hard gewerkt om deze elementen ook in de A23 terug te laten komen.”

“We kregen een andere motor, maar daar zijn we wel aan gewent! Het kost ongeveer een maand om een andere krachtbron in een bolide te bouwen, maar onze samenwerking met Cosworth was fantastisch dus alles verliep fantastisch.”

De nieuwe Cosworth krachtbron is 105 kilogram zwaar en maakt 18000 toeren per minuut. Ter vergelijking Sauber wist ons vorig jaar te melden dat de Ferrari krachtbron 18700 toeren draaide en 107 kilogram zwaar was. Het motorblok van Cosworth is gemaakt van aluminium en zal door het seizoen heen worden doorontwikkeld.

Loading