Minardi bevestigd gesprekken Red-Bull

[photo1]Minardi eigenaar Paul Stoddart heeft vandaag bevestigd dat hij afgelopen weekend met Red-Bull heeft gesproken over een mogelijke overname van zijn renstal. Red-Bull stapte dit jaar in de Formule 1 nadat het de Formule 1 renstal van Jaguar van Ford kocht. Het Oostenrijkse energiedrankje heeft nu interesse om een tweede renstal te kopen en deze om te dopen tot een Amerikaans team.

“Ik heb vorige week een positief gesprek gehad met Red-Bull”, aldus Paul Stoddart. “Ze hebben deze week de kans gehad om een aantal dingen te zien, het is nu aan hun. Ik weet dat er veel geruchten zijn over een mogelijke overname van Minardi, maar goed, Red-Bull kun je niet afschrijven. Dit is geen bedrijf wat loze beloften doet.”

“Ik bedoel iedereen kent Red-Bull. Met Red-Bull is het toch heel anders dan met iemand die je niet kent en veel geld zegt te hebben. Ik weet dat Dietrich Mateschitz de mogelijkheden heeft om een deal te maken. Of hij het wil? Geen idee. We hebben vorige week net zoveel over coureurs gesproken als over het team. Tot nu heb ik nog geen aanbiedingen gehad, niet van Red-Bull maar van niemand verder.”

Ook bij Red-Bull werd de deal niet ontkent. Red-Bull Teambaas Christian Horner liet in België het volgende weten: “Minardi is een team dat op dit moment te koop staat. Natuurlijk zullen er dan veel geruchten zijn. Maar ik zegt niets voordat er niet iets definitiefs is.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading